Tilfangetagelse

Astrids søn Pelle var omkring 14 år, da Astrid blev arresteret af tyskerne. Tyskerne kom hjem til dem, og de spurgte efter Pelle. Astrid vidste, at han havde rendt rundt med illegale blade, og hun sagde derfor, at han ikke var hjemme. Men tyskerne kom i virkeligheden efter hende, og nu havde hun identificeret sig selv som Pelles mor Astrid og var derved gået i fælden.

Det var en modstandsmand, der under forhør havde angivet Astrid, fordi han vidste, at hun var blevet bedt om at tage til Sverige. Det havde været meningen, at Astrid og hendes mand skulle gå under jorden samme dag, som Astrid blev anholdt, men hendes mand havde ment, at det godt kunne vente til dagen efter. Astrid selv havde også ment, at det var svært at skulle rejse fra børnene.

Astrid blev arresteret den 30. november 1943, og frem til den 8. december blev hun holdt indespærret på Husmandsskolen i Odense. Efter flere forhør blev hun overflyttet til Gestapos fængsel i Flensborg. Her sad hun frem til den 19. december, hvor hun og andre fanger blev deporteret til koncentrationslejre i Tyskland.

Astrid og de andre kvinder kom til lejren Ravensbrück, der kun var for kvindelige fanger og lå i det nordøstlige Tyskland. Rejsen tog tre dage, og den 21. december var Astrid og de andre kvinder fremme ved lejren, hvor de blev holdt fanget indtil den 8. april 1945.


KILDER

Erindringer - Sachsenhausen - Ravensbrück

Erindringer - Ankomsten til Ravensbrück